Centrul medical Dr. Bran

Strada Constructorilor nr.16, Complex Rivendelle, Dumbrăvița 307160 0256.388.855/ 0356.113.311/ 0787.748.151

Depresia post-natala

Recunoaşterea este primul pas spre vindecare. Susţinerea emoţională din partea familiei are o importanţă imensă în procesul spre recuperare. În mod concret, tatăl poate prelua anumite responsabilităţi în îngrijirea copilului pentru a oferi mamei câteva clipe de intimitate.

Dieta dupa nastere

Un consilier specializat poate fi de ajutor atunci când familia nu reuşeşte să ofere ajutorul moral necesar. Multe femei care trec prin această etapă nu sunt doar depresive, ci au tendinţe de anxietate cu privire la cel mic şi cu privire la propria lor sănătate, iar ajutorul specializat în aceste cazuri este necesar si extrem de util. Terapiile pot ajuta la eliminarea temerilor ilogice şi o pot ajuta pe proaspăta mămică să se simte mai bine în noua ei postură.

Remedii naturiste contra depresiei

În schimb, antidepresivele chiar funcţionează. Pentru unele femei, această idee este alarmantă. Nu vă faceţi griji, ele nu provoacă depedenţă şi în multe cazuri, nici nu implica întreruperea alăptatului. Cu toate acestea, multe femei fac greşeala de a întrerupe aceste tratamente în secunda în care se simt mai bine, iar despresia cu toata simptomatologia ei se reinstaleaza, ceea ce face tratarea mult mai dificila. Pentru a reduce riscul reistalarii starilor proaste, tratamentul din momentul in care a fost instituit trebuie continuat circa 6 luni.

Ultima zi de sarcina si pregatirile pentru nastere

Dacă treci prin angoasele depresiei post-natale, nu trebuie să îţi fie ruşine cu asta. Când devii mamă, identitatea ta se schimbă şi te vei lupta cu nopţi nedormite şi scutece murdare. Este normal să simţi stres şi responsabilitate. Nu este insa normal sa să simţi ruşine sau vină. Nu este nici o ruşine să te simti nefericită cu sau fara o cauza anume. De aceea, în primele săptămâni, nu ezita să ceri ajutorul familiei.